Het ging op 1 januari 2016 misschien wat onopgemerkt voorbij maar KFC Herenthout vierde met Nieuwjaar wel degelijk haar honderdste verjaardag. Op 1 januari 1916 werd in een staminee in de Molenstraat FC Victoria gesticht. Tien jaar later koos de club met FC Herenthout voor een nieuwe naam en werd de club lid van de KBVB.

Bevorderingsvoetbal

Absoluut hoogtepunt in de clubgeschiedenis was het ene seizoen in bevordering. Auteur Jef Aerts werkt momenteel aan een boek waarin ook de vorige generaties nadrukkelijk in woord en beeld worden belicht. Er is aandacht voor de highlights en voor de diepe dalen. Ongetwijfeld komen ook de banden en rivaliteit tussen Herenthout en Bouwel in het boek aan bod. Jef Aerts wisselt in het boek droog feitenmateriaal af met grappige anekdotes, ludieke citaten en interessante weetjes.

Nief Dorp

Wist je dat in 1950 een roodgroene speler naar een eersteklasser werd getransfereerd? Wist u dat KFC ooit in tweede provinciale kampioen speelde met 55 op 60 punten. Dat de verhuizing van 't Nief Dorp naar de terreinen aan de Cardijnlaan destijds even lang aansleepte als de huidige herlokalisatie naar 't Kapelleke. Zelfs als je 3 keer ja hebt geantwoord wil je nog weten hoe de vork in de steel zit.

Voorintekenen boek

Het boek telt minstens 160 blz, telt heel wat foto's en is voorzien van een hardcover. Bij voorintekening betaal je 20 euro per boek. Wie zich later (na 15 september) een exemplaar wil aanschaffen betaalt 23 euro. Je kan het bedrag van 20 euro overschrijven via BE37 9731 5535 4628. In het najaar wordt de voorstelling van het boek in de kantine gecombineerd met een afhaalmoment.

Het boek wordt gerealiseerd met de steun van het Kempens Karakter, de Vlaamse overheid en de gemeente Herenthout.

foto: het eerste elftal promoveert dit seizoen naar tweede provnciale/archief Nnieuws.be